Verrassende keuze

Merel Westrik gaat talkshow presenteren bij Net5

1 augustus 2019 11:20 | sterren | Door Irma Tomas

© Carli Hermès
RTL 4-nieuwslezers Merel Westrik maakt een verrassende carrièrestap. Ze is door Net5 ingelijfd om daar wekelijks een op vrouwen gerichte talkshow te gaan presenteren. Merel: „Alles hieraan voelt goed.”

Algemeen werd aangenomen dat RTL Merel Westrik zou inzetten in hun eigen nieuwe talkshow die voor september op het programma staat. Merel zou dan om en om met Beau van Erven Dorens kunnen presenteren, net zoals Pauw en Jinek dat doen. Maar Merel zelf dacht daar anders over. Ze gaat naar vrouwenzender Net5, die sinds kort onder leiding staat van Linda de Mol en Jildou van der Bijl.

Onweerstaanbaar

In het bijbehorende persbericht zegt ze: „Om dit te kunnen doen, ga ik weg bij RTL Nieuws. Dat doet een beetje zeer. Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken. Maar ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5, niet onderdrukken. Alles hieraan voelt goed. Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk. Samenwerken met Linda en Jildou, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken: ik kan niet wachten.” 

Zomer met Art

Dat Merel Westrik prima geschikt is voor een talkshow liet ze onlangs nog zien toen ze co-host was bij Zomer met Art. Kijkers lieten op social media massaal weten dat ze Merel bijzonder goed in de smaak vonden vallen als talkshowhost. 

Half oktober

De nieuwe talkshow met Merel begint half oktober. Het tijdstip is nog niet bekend. In het persbericht staat ook dat Merel nog meer programma's gaat maken voor Net5.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ik mail net mijn collega’s. Dat de frietjes voortaan veilig zijn. En dat ze hun borden niet meer hoeven te bewaken vlak voor het RTL Nieuws van half acht. Ik ga weg. Op naar een avontuur waar ik ongelooflijk veel zin in heb. Ik ga voor Net5 programma’s maken in samenwerking met LINDA. We beginnen dit najaar met een wekelijkse talkshow voor vrouwen. Spannend en helemaal te gek tegelijkertijd. Daarvoor neem ik na ruim vijf jaar afscheid van RTL Nieuws. Dat doet een beetje zeer. Want ik ben zo vaak trots geweest op onze redactie. Op onze onthullingen, op hoe hard we samen konden werken, op hoe we van elkaar leerden. Het was een eer en een voorrecht daar bij te mogen horen. Lieve collega’s: ik heb met jullie kunnen lachen, huilen, kunnen lezen en schrijven. Goud. Grote dank. Ook voor al die frietjes. @net5nl: is er een frituur in de kantine? @linda: met frietjes? 📸 Carli Hermes 💄 Charlotte Niketic👗 Pieter Eliens

Een bericht gedeeld door Merel Westrik (@merelwestrik) op

Meer over