Geen publiek...

Chantal Janzen vreest toekomst studioshows in coronatijd

25 april 2020 09:04 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de wijze waarop de tv-wereld werkt. Aan tafel bij Jinek deed Chantal Janzen een boekje open over de toekomst van grote studioshows als The voice en Holland's got talent.

Chantal was aangeschoven om te praten over De Chantal & Beau show: tussen de schuifdeuren die ze op Koningsdag gaat presenteren met Beau van Erven Dorens.

Houtje-touwtje

Janzen kon al onthullen dat de opzet van het programma te vergelijken is met Beau blijft binnenZe is samen met Beau in één ruimte, gescheiden door een plexiglaswand: "Het wordt houtje-touwtje televisie. We gaan mensen vanuit hun huis ontvangen op hun virtuele kleedje waar ze iets te koop aanbieden of hun bijzondere kunstje vertonen. De drempel ligt laag, het is alsof je langs de kleedjes door het Vondelpark loopt en even blijft staan."

Corona in het najaar

Eva keek verder vooruit en vroeg hoe de opnames van Chantals andere programma's als The voice of Holland en Holland's got talent gaan verlopen in de nieuwe anderhalve meter maatschappij. De kans is immers aanwezig dat het coronavirus ook na de zomer nog een dagelijkse realiteit is. 

Meer afstand

Volgens Chantal wordt momenteel druk gezocht naar mogelijkheden om de opnames toch door te laten gaan. Voor The Voice ziet ze weinig problemen: "De blind auditions zijn bijvoorbeeld makkelijk voor te stellen zonder publiek. Je zet de coaches wat verder uit elkaar en klaar."

Holland's got talent

Maar er zijn meer uitdagingen: "Holland's got talent lijkt me lastig, daar is het publiek juist de kracht van het programma. Er komt iemand op met een kameel die over een hekje moet springen, dan heb je de mensen in de zaal nodig die zo'n act stuwen. Maar de makers zijn nu aan het vergaderen hoe we dat gaan oplossen."

Meer over