Chazia & Puccini

Chazia Mourali keert terug op tv

7 december 2020 12:45 | sterren | Door Daisy Heyer

© PIROSCHKA VAN DE WOUW
Chazia Mourali keert volgend jaar terug op de Nederlandse televisie met de vierdelige serie Chazia & Puccini, waarin ze het leven en het werk van componist Giacomo Puccini onderzocht. De serie wordt uitgezonden op de NTR. 

Mourali is zelf groot liefhebber van opera en noemt het maken van de serie dan ook 'een droom die uitkomt'. Speciaal voor Chazia & Puccini reisde ze af naar Italië, waar ze onder andere opnam in de privéhuizen van Puccini en gesprekken voerde met kenners van de artiest. 

Buitengewoon boeiend levensverhaal 

"Ik wilde zo graag mijn liefde voor opera en voor Puccini delen met de kijker", vertelt Mourali over het programma. "Dat gaat hopelijk lukken dankzij deze prachtserie waarin we op de mooiste plekken zijn geweest om een buitengewoon boeiend levensverhaal te vertellen van iemand die tegenwoordig toch een beetje bekend staat als een ‘foute man’."

Kijkers kennen Chazia Mourali vooral door de presentatie van haar programma De Zwakste Schakel. Daarin stond ze bekend om haar meedogenloze uitspraak 'Je bent de zwakste schakel, tot ziens!'. Chazia & Puccini is vanaf 3 januari te zien op NPO 2.

Meer over