Na jaren diagnose

Christina Applegate getroffen door multiple sclerose

10 augustus 2021 10:40 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Actrice Christina Applegate (49) heeft na jaren kwakkelen met haar gezondheid eindelijk een diagnose voor haar medische klachten: ze kampt met multiple sclerose.

Op social media deelt Applegate het nieuws dat ze onlangs van haar artsen de diagnose MS hoorde.

'Moeilijke reis'

In haar post vertelt Christina dat met dit nieuws een einde kwam aan een moeilijke reis vol onzekerheid. MS is een auto-immuunziekte, een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel waarbij het lichaam de bescherm- en isolatielaag rondom de zenuwbanen in hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen aantast.

Behandeling

In haar post klinkt Applegate berustend. Ze neemt het advies van een lotgenoot ter harte: "Zoals een van mijn vrienden die ook MS heeft zei: 'We staan op en doen wat nodig is". Omdat niet bekend is hoe MS ontstaat, is er geen geneesmiddel voor handen. Behandeling is vooral gericht op het bestrijden van symptomen en voorkomen dat de ziekte erger wordt.

Kelly Bundy

Christina Applegate werd in de jaren 80 en 90 wereldberoemd door haar rol als de ietwat simpele Kelly Bundy in de sitcom Married with childrenZe had daarna glansrollen in comedyseries als Samantha Who? en Dead to me. 

Meer over