Verdrietig nieuws

Cilly Dartell heeft opnieuw longkanker

26 mei 2020 09:38 | sterren | Door Faye Heijnis

© Olivier Thijssen/BNN
Cilly Dartell (62) deelt verdrietig nieuws. Er is opnieuw longkanker bij de voormalige Hart van Nederland- en Shownieuws-presentatrice geconstateerd.

In 2016 werd Cilly er al voor behandeld en gezond verklaard. Maar nu is de longkanker dus terug. "Aangezien ik steeds vaker de vraag krijg: ‘Hoe gaat het met je?’ heb ik toch maar besloten er niet meer omheen te draaien en te vertellen dat het helaas niet zo goed gaat", schrijft Cilly op Instagram bij een foto waarop ze geniet in de zon.

Behandeling in Florida

Cilly vertelt dat er in februari is geconstateerd dat ze weer longkanker heeft, dit keer in een minder gunstig stadium. Ze is in Amerika om zich te laten behandelen, waar ze een paar jaar geleden naartoe emigreerde. "Een gecombineerde chemo-/immuuntherapie werd het advies. Het oorspronkelijke plan om me in het AvL in Amsterdam te laten behandelen, werd door het coronavirus in duigen gegooid. Er zat dus niets anders op dan om me hier in Florida over te geven aan de specialisten." 

Steun en toeverlaat 

Ze volgt de behandeling al een paar maanden. "Maar het is nog te vroeg om te zeggen of het aanslaat of niet. Ik ben in volle kracht de strijd aangegaan en zal dat blijven doen, maar ik moet wel bekennen dat het me niet altijd even makkelijk afgaat. Het is behoorlijk pittig allemaal. Gelukkig is mijn man en steun en toeverlaat Jan bij me en dat is superfijn. Onze kinderen spreken we heel regelmatig en dat vergoedt een beetje het gemis van het elkaar niet kunnen zien."

Sterkte, Cilly.  

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Het zal jullie wellicht zijn opgevallen dat het de laatste maanden wat stil is op mijn social media. En aangezien ik steeds vaker de vraag krijg: ‘Hoe gaat het met je?’ heb ik toch maar besloten er niet meer omheen te draaien en te vertellen dat het helaas niet zo goed gaat. In februari is geconstateerd dat ik weer longkanker heb en dit keer in een minder gunstig stadium. Een gecombineerde chemo-/immuuntherapie werd het advies. Het oorspronkelijke plan om me in het AvL in Amsterdam te laten behandelen, werd door het coronavirus in duigen gegooid. Er zat dus niets anders op dan om me hier in Florida over te geven aan de specialisten. En ook dat voelt inmiddels goed. De chemo/immuun behandeling volg ik nu al een paar maanden maar het is nog te vroeg om te zeggen of het aanslaat of niet. Ik ben in volle kracht de strijd aangegaan en zal dat blijven doen, maar ik moet wel bekennen dat het me niet altijd even makkelijk afgaat. Het is behoorlijk pittig allemaal. Gelukkig is mijn man en steun en toeverlaat Jan bij me en dat is superfijn. Onze kinderen spreken we heel regelmatig en dat vergoedt een beetje het gemis van het elkaar niet kunnen zien. Ook is het heerlijk dat vrienden van all over the world af en toe via de app laten weten dat ze dichtbij zijn. Ik had graag wat vrolijkers gemeld, maar helaas is het even niet anders.

Een bericht gedeeld door Cilly Dartell (@cillydartell) op

Meer over