Depressie

Dan Karaty verklaart lange afwezigheid

15 september 2021 09:29 | sterren | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Dan Karaty was jarenlang een vaste waarde op televisie, maar de Amerikaanse choreograaf schittert al ruim anderhalf jaar door afwezigheid. Nu blijkt waarom.

Eerder was al bekend dat Karaty lange tijd moest revalideren na een ongeluk dat hem bijna zijn linkeroog kostte. Maar er speelt meer.

Corona

Vorig jaar kon hij vanwege de coronacrisis niet naar Nederland komen voor werk. Hierdoor nam Ali B zijn plek in bij Holland's got talentIn Privé onthult hij dat de pandemie hem een spiegel heeft voorgehouden over zijn leven en werk.

Zelfreflectie

Voor het eerst moest de ambitieuze Amerikaan het rustig aan doen: "De pandemie heeft me gedwongen naar mezelf te kijken en de manier waarop ik in het leven stond. Wie ik was, hoe ik me naar buiten toe presenteerde en welke dingen ik prioriteit gaf. Het heeft me uiteindelijk doen beseffen dat ik niet goed bezig was."

Worsteling

Door die harde conclusies over zichzelf kwam Karaty in een depressieve periode terecht: "Ik belandde in een heel donkere periode en vond mezelf op een donkere plek. Die worsteling in én met mezelf was zwaar. Ik kwam erachter dat de scheidslijn tussen werk en privé steeds meer vervaagde, iets waar uiteindelijk ook mijn gezin de dupe van werd."

Nieuw programma

Inmiddels heeft Dan andere keuzes gemaakt en geeft hij voortaan zijn grenzen beter aan. Dat betekent ook een terugkeer naar Nederland. In januari landt hij weer in de lage landen voor een nieuw programma dat uit zijn eigen koker komt.

Meer over