Dave Roelvink had een verrassing moeten zijn in The Passion

1 april 2015 13:54 | sterren | Door Televizier

© SBS - Elvin

Het rolletje van Dave Roelvink in The Passion had geheim moeten blijven, maar blijkbaar heeft iemand z'n mond voorbij gepraat...

De Telegraaf onthulde dinsdag dat Dave Roelvink morgen meedoet in muziekspektakel The Passion, maar dit nieuws had tot het laatste moment geheim moeten blijven.

Geheim

"Het was zeker niet de bedoeling dat het nieuws dat Dave de rol van slechterik Barabbas speelt voortijdig naar buiten zou komen," laat de KRO weten aan Metro. "Het had tot het laatste moment geheim moeten blijven. Iemand heeft kennelijk zijn mond voorbij gepraat," legt de woordvoerder uit.

Rafelig randje

De KRO vertelt aan Metro ook waarom zo'n omstreden persoon als Dave mee mag doen aan de vertolking van het bijbelverhaal. "Barabbas is een echte slechterik en dus vinden we het goed om die rol, het is maar een kleine, aan iemand te geven die daar een beetje bij past. Dave is iemand met een rafelig randje."

Barabbas

Dave Roelvink past volgens de KRO goed bij de rol van bad guy Barabbas: "Juist door Dave deze rol te geven en de weerstand die dat oproept, wordt in The Passion duidelijk hoe onrechtvaardig het was dat Jezus werd veroordeeld in plaats van Barabbas."

Lees ook:
RTL 5 zendt De Roelvinkjes gewoon uit ondanks diefstal-vervolging Dave.

Meer over