'Houd m'n hart vast'

Dries Roelvink geschrokken van gedrag Dave tijdens rellen

26 januari 2021 14:52 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP Kippa
Dave Roelvink deed de afgelopen twee weekenden clandestien verslag van de rellen in Amsterdam. Vader Dries maakt zich zorgen.

Dave Roelvink (26) deed voor zijn tienduizenden volgers op Instagram live verslag van de onrusten op het Museumplein waar de politie en ME hard optrad tijdens geëscaleerde coronaprotesten.

Valse pas

Daves staaltje 'burgerjournalistiek' kostte hem bijna een rechtszaak: hij gebruikte een vervalste perspas en dat pikte de Nederlandse Vereniging van Journalisten niet. Inmiddels heeft Dave de pasjes verscheurd, maar hij blijft van plan razende reporter te spelen.

Zorgelijk

Op Radio Veronica reageerde Dries Roelvink (62) voor het eerst op de journalistieke ambities van zijn oudste zoon. Het zit 'm niet lekker: "Hoewel ik de laatste maanden eigenlijk nog redelijk tevreden over hem was. Hij woont samen, hij draait niet meer, er wordt geen alcohol meer gedronken, hij was goed aan het sporten, hij kwam dichtbij mij wonen dus dat vond ik ook wel prettig. Alleen ik schrok natuurlijk ook wel vorige week zondag." 

Uitkijken

Dries keek met lede ogen toe hoe Dave op aanmoediging van zijn Instagramvolgers steeds dichter bij de gewelddadigheden kwam: "Er keken opeens al 25.000 mensen mee en die zeggen dan allemaal tegen hem ’Dave ga dichterbij en laat zien wat er gebeurt’. Toen begon ik natuurlijk ook berichtjes te sturen van ’kijk je wel uit?""

Zorgenkindje

Dries maakt zich sowieso zogen: "Het is een lieve jongen. Hij is goed met oudjes, kinderen, dieren. Je kan op hem bouwen, hij heeft alleen een randje. Hij is 26 en ik hou 'm in de gaten, maar ik kan hem niet meer helemaal sturen naar m'n wensen. Ik hou altijd m'n hart vast met hem."

Meer over