Effe Relativeren

Dave Roelvink voor het eerst openhartig over seksschandaal

18 juni 2020 15:48 | sterren | Door Dominique Hofman

© Sander Koning
Dave Roelvink is in de Effe Relativeren-podcast van presentator Kaj Gorgels enorm openhartig over de periode waarin hij wekenlang negatief in het nieuws kwam. Hij spreekt onder andere over een pijnlijke uitspraak van Humberto Tan in RTL Late Night. 

Dave Roelvink kennen we nu vooral van de jolige series met De Roelvinkjeszijn werk als dj en zijn deelname aan programma's als Expeditie RobinsonWe kennen de zoon van Dave Roelvink echter ook van de periode dat hij 18 jaar was en wekenlang negatief in het nieuws kwam vanwege een seksfilmpje, diefstal en heling.  

Kaj Gorgels 

Dave is tijdens de Effe Relativeren-podcast van Kaj Gorgels ontzettend open over die periode in zijn leven. Hij geeft aan dat hij niet huiverig is om erover te praten, "Maar het komt altijd terug. Je bent jong, je doet iets heel stoms en daardoor heeft het hele land een mening over je."

"Ik was 18, had nog nooit echt iets met televisie te maken gehad op een grote manier, alleen via mijn vader een beetje en in één keer kreeg ik heel Nederland over me heen. Voorpagina's Telegraaf dagen achter elkaar, elke dag RTL Boulevard, elke dag Shownieuwselke dag negatief... Ik heb daar echt serieus psychische problemen van gehad en heb hulp moeten zoeken. Dat is een hele zware periode geweest." 

RTL Late Night

Hij vervolgt dat hij één van de moeilijkste momenten meemaakte toen hij bij RTL Late Night - toen nog met Humberto Tan - zat voor een interview om zijn excuses aan te bieden. "Ik was 18, had überhaupt nog nooit een interview gegeven en zat bij RTL Late Night, wat toen hét programma was. Humberto Tan zei toen recht in mijn gezicht: 'Ik geloof jou niet'. Terwijl ik het echt meende." 

"Dat filmpje vond ik het allerergste, want ik ben écht niet iemand die een meisje op internet gaat zetten die dat soort handelingen verricht. Ik heb ook een zus, een moeder... Ik houd van vrouwen. Ik zou dat nooit iemand aandoen en zo werd ik wel neergezet."

Vrijgesproken

Dave is uiteindelijk alleen veroordeeld voor heling, maar werd vrijgesproken voor onder andere de verspreiding van het seksfilmpje. Maar voor zijn gevoel was dat voor het Nederlandse volk totaal niet zo. "Er is nooit groots naar buiten gebracht dat ik daarvoor ben vrijgesproken, net als voor die diefstal. Er werd altijd gezegd: hij is daar misschien schuldig aan. Ik werd dus door het hele land veroordeeld en ben voor mijn gevoel nooit landelijk vrijgesproken voor dat ik dat het meisje niet heb aangedaan en geen diefstal heb gepleegd. Dat was voor mij heel zwaar, want al was de rechtszaak klaar: ik had nog steeds het gevoel dat het hele land me haatte." 

Hij haast zich te zeggen dat hij 'er niet iets heel zieligs van wil maken'. "Ik héb ook gewoon domme shit gedaan, was lam en het was gewoon stom, maar er zijn gewoon heel veel dingen gezegd die niet waar zijn. En dat is eigenlijk nooit uitgekomen; dat het allemaal niet waar was." 

Expeditie Robinson

De negatieve aandacht zorgde er volgens Dave voor dat hij zich ging isoleren, meer alcohol dronk en hulp moest hebben van psychologen. "Expeditie Robinson was voor mij de eerste keer dat ik mezelf kon laten zien. Mensen kenden mij vooral als 'die jongen die rare dingen had gedaan'. Toen heb ik écht het hele land voor het eerst in positieve zin over me heen gehad. Mensen wisten niet wat ze meemaakten, terwijl ik zoiets had van: hè hè! Dít is gewoon wie ik altijd ben geweest!" 

Meer over