THE VOICE KIDS

De drie versies van Anouk

1 maart 2019 11:00 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Anouk is de nieuwe coach van The voice kids. Hoe zal ze het gaan doen, aangezien ze geen blad voor de mond neemt? Drie versies van een van de populairste Nederlandse zangeressen.

Tekst: Carlijn Schepers

1. De zangeres die weet wat ze wil

Zangeres Anouk gaat door roeien en ruiten. Wordt ze op Pinkpop bekogeld met eieren? Dan trekt ze gewoon haar shirt uit en zingt ze onverstoord verder. Is ze het niet eens met haar Amerikaanse platenlabel? Dan schopt ze gewoon enorme stennis. Dan maar geen miljoenendeal en carrière in de VS. Treedt een van haar gitaristen met een andere band op? Dan ontslaat ze hem. Nemen de andere bandleden het voor hem op? Dan ontslaat ze gewoon iedereen. Wil haar moeder niet uit het huis dat ze voor haar kocht? Dan sleept ze haar gewoon voor de rechter.

2. De bloedeerlijke coach

Toen Anouk coach werd bij The voice of Holland, hielden mensen hun hart vast voor haar ongezouten mening. En inderdaad: ze neemt geen blad voor de mond. Ze bekritiseert de kijkers als ze het oneens is met hun stemgedrag. “Het is gewoon een idioot volk.” Haar gezicht staat op oorlog als er iemand overdreven veel ‘maniertjes’ heeft. Ze stuurt met droge ogen twee kandidaten tegelijkertijd weg bij de battles, omdat ze niet genoeg vooruitgang boekten. En tegen een kandidaat van een andere coach zegt ze: “Mijn complimenten dat je het zo ver hebt gebracht. Ik vraag me echt af hoe, want je bent helemaal niet goed.”

3. De moeder van zes

Tegelijkertijd is Anouk natuurlijk moeder van zes kinderen. Benjahmin (16), Elijah (15) en Phoenix (13) met Remon Stotijn, frontman van hiphopformatie Postmen. Jesiah (8) met Robert Coenen, oftewel rapper Unorthadox. Sion (8) met basketballer Seraino Dalgliesh. En Jelizah (2) met haar huidige, twintig jaar jongere, partner Dominique Schemmekes. Ze heeft dus wel degelijk ervaring met kinderen in allerlei leeftijden. Dus wellicht komt het als coach bij The voice kids ook allemaal goed.

THE VOICE KIDS | RTL 4 | 20.30

Meer over