Twee diagnoses binnen een maand

De Veerkampjes beiden getroffen door kanker

17 juli 2019 11:43 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Hanny en Ton Veerkamp zijn beide getroffen door huidkanker. Het Amsterdamse society stel moet binnenkort onder het mes.

Hanny en Ton bevestigen de diagnose aan Shownieuws.

"Nooit gedacht"

Begin juli kreeg Hanny het slechte nieuws te horen van haar arts die vaststelde dat een gekkig plekje in haar gezicht toch echt huidkanker was. In een reactie verklaarde Hanny verbaasd te zijn door de diagnose, ze had nooit gedacht dat 't haar zou overkomen: "Maar de dokter zag wel dat ik veel in de zon had gezeten vroeger, en nu nog. Ik hou van de zon. Ik moet me meer insmeren, met factor 50. En dat doe ik ook niet."

Neus en rug

Nog geen veertien dagen later overkwam haar man Ton hetzelfde. Hij heeft plekjes op zijn neus en rug die zo snel mogelijk behandeld moeten worden. Ton blijft er echter nuchter onder: "Het is niet kwaadaardig. Ik moet naar de plastisch chirurg en die gaat het wegsnijden. Leuk is het niet, maar zo erg zal het niet wezen. Er zijn zwaardere operaties. Het is niet zo’n ding dat helemaal naar binnen vreet."

Man bijt hond

Hanny en Ton werden zo'n 15 jaar geleden samen met de in 2010 overleden Nel Veerkamp bekende Nederlanders dankzij het programma Man bijt hond dat de uitgesproken Amsterdamse familie een vast item in het programma gaf. Hanny en Ton zijn nog niet benaderd voor de doorstart op SBS.

Meer over