'Judo allang niet meer'

Dennis van der Geest wil geen 'oud-judoka' meer worden genoemd

15 maart 2022 15:29 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Robin van Lonkhuijsen
Dennis van der Geest waarschuwt deze week de Nederlandse pers. De presentator van o.a. Milion Dollar Island wil namelijk niet meer beschreven worden als 'oud-judoka'.

Volgens hem zou dit namelijk te weinig recht doen aan zijn nieuwe liefde: het presenteren.

Dennis van der Geest

Dit vertelt hij deze week in een interview met Veronica Superguide. "Als ik ergens een interview met mezelf lees, dan vind ik het niet prettig als er staat 'oud-judoka Dennis van der Geest'", zo geeft hij toe. "Ik judo allang niet meer en maak inmiddels zo'n tien jaar tv-programma's. Daarbij heb ik bewust geprobeerd om weg te blijven van sportprogramma's, omdat ik dat toch een beetje als de makkelijke weg zie."

Sportcarrière

Hij vindt het dan ook storend dat de media hem daarmee blijven associëren. "Mijn leven heeft al zo lang bestaan uit een sporthal, wedstrijdhal en trainingspak dat ik ook wel eens wat anders wilde. Ik ben er trots op dat ik het voor elkaar heb gekregen om presentator te zijn. Zo presenteer ik mezelf dus ook."

Million Dollar Island

En inderdaad: aan presentatie-ervaring geen gebrek. Dennis van der Geest was de afgelopen jaren al betrokken bij shows als Bonje met de Buren, De Wereld Rond met 80-jarige en Dennis en de Vrije Geest. Momenteel gooit hij hoge ogen met het SBS-programma Million Dollar Island, waar hij ons onlangs nog over vertelde.

Meer over