Derek de Lint is al 40 jaar acteur

Zondag viert de acteur Derek de Lint zijn 40-jarig jubileum als acteur. Op deze speciale dag is het precies vier decennia geleden dat de acteur zijn eerste professionele toneelrol te pakken had. Ook is het de dag dat zijn nieuwe voorstelling Bloedverwanten in première gaat.

Samen met zijn collega’s uit Bloedverwanten kijkt Derek terug naar het memorabele moment tijdens de première in de Stadsschouwburg in Leiden.

Hollywood veroverd

De 65-jarige acteur behoort tot de meest succesvolle Nederlandse acteurs van de afgelopen decennia. Lange tijd woonde Derek in Canada en speelde hij in een groot aantal Engelstalige films en series zoals The Unbearable Lightness of Being en Poltergeist: The Legacy. Veel vrouwen zullen hem waarschijnlijk herkennen als dokter Rossi in Gooische Vrouwen. De acteur was recent te zien in Michiel de Ruyter. Het meeste succes had hij met een met een belangrijke bijrol in Soldaat van Oranje (1977) en Oscarwinnaar De Aanslag (1986): dit was zijn ticket naar Hollywood.

Eigenwijze pater familias

Na drie succesvolle seizoenen van de Nederlandse AVRO dramaserie Bloedverwanten is het tijd voor iets anders: een toneelvervolg. In dit toneelstuk staan opnieuw de complicaties rond de familie De Winter centraal. De tuindersfamilie komt in een vakantiehuis terecht omdat de heer des huizes Anton (De Lint) de overdrachtspapieren van het bedrijf niet wil tekenen.

De AVRO kondigde vorige week aan geen vierde seizoen te maken. Dat betekent we dat met het toneelstuk afscheid moeten nemen van de familie De Winter. Naast De Lint, zullen andere rollen in het stuk worden vertolkt door Henriëtte Tol, Tanja Jess en Saskia Temmink.

Lees ook:
Bloedverwanten neemt afscheid

Meer over:

Reageren