Andere oor in

Dione de Graaff werkt al zeven jaar met ooraandoening

25 November 2018 11:30 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© NOS
Dione de Graaff kreeg zeven jaar geleden te horen dat ze aan de ooraandoening tinnitus lijdt. De presentatrice van Studio Sport had last van een harde ruis in haar rechteroor en haar werk werd erdoor beïnvloed.

"De eerste maanden was die voor mijn gevoel allesoverheersend. Ik heb volledig in paniek thuis gezeten. Ik vreesde nooit meer te kunnen werken. Heb bijna met mijn kop tegen de muur zitten bonken van ellende", vertelt De Graaff (49) in een interview met Het Parool.

Hersenen passen aan

De presentatrice bezocht voor de aandoening diverse ziekenhuizen, maar kreeg telkens nul op rekest van de artsen. "Ik ben in dat oor 70 procent van mijn gehoor kwijt. Ik heb een tijdje gedacht dat ik op die manier geen interview of presentatie meer kon doen, maar gelukkig helpen je hersenen je je aan te passen."

Andere oor in

Inmiddels doet De Graaff haar werk voor de NOS weer vol overtuiging. Met hier en daar een kleine verandering. "Het oortje met het geluid van de uitzending en het contact met de regisseur moet in mijn goede oor. Dat betekent dat ik ben afgesloten van de rest van de studio. Een cameraman die wat tegen me zegt of een studiogast die naast zijn microfoon praat. Die hoor ik niet. Da's echt een handicap", aldus de presentatrice.

Meer over