Via Gladiola

Dionne Stax maakt zich op voor haar dertiende ongetrainde Nijmeegse Vierdaagse: 'Al moet ik kruipend over de finish'

17 juli 2023 14:02 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP/Piroschka van de Wouw

Dit jaar doen er zo'n 45.000 deelnemers mee aan de 105e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Eén van die wandelaars is Dionne Stax, die 'm voor de dertiende keer zonder enige voorbereiding loopt. 

Dat vertelt de Omroep MAX-presentatrice aan De Telegraaf.

Dionne Stax

De eerste keer dat Dionne de zware wandeltocht liep was ze meteen verkocht. "Alsof je vier dagen lang in een hele mooie bubbel leeft." Ze geniet er nog steeds elk jaar met volle teugen van, ondanks de vele blaren die ze oploopt. "De gemoedelijkheid onder de lopers, de gezellige sfeer in de versierde dorpjes waar je doorheen komt en het feestelijke onthaal op de Via Gladiola: voor mij is dat Nederland op z'n mooist."

Lees ook: Fons de Poel, Sosha Duysker en Tim Hogenbosch doen verslag van 105e Nijmeegse Vierdaagse

Ongetraind

De presentatrice loopt iedere keer ongetraind mee. Dat is natuurlijk hartstikke knap, maar het levert haar ook de nodige problemen op. "De spierpijn wordt ieder jaar erger. Ik wil het eigenlijk niet toegeven, maar ik denk weleens: hoelang kan ik dit nog ongeoefend doen? Ieder jaar zeg ik: 'dit was de laatste keer', om me een paar maanden later - als ik de pijn vergeten ben - toch weer in te schrijven."

Voor Dionne is opgeven geen optie en die instelling heeft haar al die jaren veel gebracht. Tot nu toe heeft ze de Via Gladiola namelijk altijd gehaald. "Al moet ik kruipend over de finish."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dionne Stax (@dionne_stax)

Nijmeegse Vierdaagse

Voor wie relaxed vanaf zijn eigen bank wil genieten van de Nijmeegse Vierdaagse: van dinsdag 18 juli t/m vrijdag 21 juli 2023 is Het Gevoel van de Vierdaagse elke dag om 20:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer over