Geen Judas in het verhaal

Dit is waarom Buddy Vedder ontbreekt in The Passion Hemelvaart

18 mei 2023 10:47 | sterren | Door Tessa Kok

© Sander Mulkens

The Passion Hemelvaart keert vanavond terug op televisie na het succes van vorig jaar. Het muzikale spektakel wordt dit jaar uitgezonden vanuit de twee Friese steden Bolsward en Sneek. Waar Buddy Vedder met zijn rol als Judas de harten van de kijkers wist te stelen in de paaseditie van The Passion, ontbreekt hij in de Hemelvaart-editie. 

Geen rol 

De reden van de afwezigheid van Buddy Vedder in The Passion Hemelvaart, is dat Judas geen rol speelt in het verhaal. De paaseditie vertelt het verhaal van Jezus, waarin hij uiteindelijk wordt veroordeeld tot de doodstraf. In de Hemelvaart-editie komt daar een vervolg op. Het verhaal van The Passion Hemelvaart draait om de tijd na de dood van Jezus. Daarin komt Judas niet voor, omdat hij zelfmoord pleegde nadat hij Jezus had verraden.

De cast

Hoewel er geen rol weggelegd is voor Buddy Vedder in de Hemelvaart-editie van The Passion, komen er wel veel andere bekende gezichten uit de paaseditie voorbij. Zo zien we Sinan Ergolu weer als Jezus, Marlijn Weerdenburg als Maria, Bertrie Wierenga als Maria Magdalena, Ferdi Stofmeel als Petrus en Dragan Bakema als Pontius Pilatus. In The Passion Hemelvaart is er ook een nieuw personage te zien, namelijk de vrouw van Pilatus: Claudia Procula. Deze nieuwe rol wordt gespeeld door actrice Nhung Dam.

The Passion Hemelvaart, het vervolg op The Passion 2023, is te zien op donderdag 18 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer over