'Dat doe je toch niet?'

Do openhartig over grensoverschrijdend gedrag

12 februari 2022 10:30 | sterren | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot RTL 4
Dominique Rijpma van Hulst - bekend als de zangeres Do - doet in het NRC een boekje open over het grensoverschrijdend gedrag in de muziek- en entertainmentwereld.

In een interview zegt ze onder meer dat ook zij in het verleden is lastiggevallen door Jeroen Rietbergen. "Twintig jaar geleden heeft hij dingen bij mij gedaan waarvan ik toen zei: gast, je bent gewoon koekoek, dat doe je toch niet? Maar er was een andere machtsverhouding, want ik huurde hem in en was niet afhankelijk van hem", zegt Do. 

De zangeres liet het er niet bij zitten en dat zorgde ervoor dat het ophield. "Wat hij deed was echt niet oké, maar nadat ik hem erop heb aangesproken heeft hij het nooit meer bij mij gedaan."

Marco Borsato

Over Marco Borsato - met wie ze de hit 'Voorbij' opnam - wil ze niet veel zeggen tijdens het vraaggesprek. "Hij wordt beschuldigd van het aanranden van jonge kinderen. Als dat waar is, is dat echt verschrikkelijk", zegt de zangeres. "Ik vind het moeilijk om daar uitspraken over te doen. Maar los van de beschuldigingen zou je kunnen zeggen dat Marco heel handtastelijk is."

Lees het volledige interview in het NRC.

Meer over