'Altijd met respect'

Maan reageert voor het eerst op TVOH-schandaal

21 januari 2022 10:53 | sterren | Door Judith Regeling

© William Rutten
Zangeres Maan heeft gisteravond voor het eerst gereageerd op alle ophef die is ontstaan rondom The Voice of Holland. De TVOH-winnares uit 2016 is luid en duidelijk: zij heeft haar tijd daar als positief ervaren.

Ze is daarom erg geschrokken door alles wat ze heeft gehoord in de video van Tim Hofmans BOOS.

The Voice of Holland

"De afgelopen week is mij meerdere keren gevraagd om te reageren op de berichten rondom The Voice. Ik heb gewacht met iets te zeggen tot na het zien van de uitzending van BOOS", zo start Maan haar statement op Instagram. "Ben enorm geschokt door wat zich achter de schermen heeft afgespeeld. Net als vele anderen die bij TVOH betrokken zijn geweest de afgelopen jaren, vind ik het verschrikkelijk om te horen dat er volgens de berichten van de betrokkenen die nu naar buiten zijn gekomen zulke misstanden hebben plaatsgevonden."

De zangeres hoopt dat ze de slachtoffers steun kan bieden. "Ik wens iedereen die onrecht is aangedaan heel veel sterkte en hoopt dat dit tot de bodem wordt uitgezocht."

Maan de Steenwinkel

Over of zij zelf ooit te maken heeft gehad met enige seksuele avances achter de schermen zegt ze: "Omdat ook over mij verhalen de ronde hebben gedaan, wil ik hier voor eens en altijd duidelijk over zijn: in mijn jaren bij The Voice heb ik zelf nooit te maken gehad met nare ervaringen. Ik ben door niemand onheus bejegend en heb het altijd als een veilige en positieve plek ervaren, waar het ging om muziek."

Maan wijst geruchten die anders beweren dan ook naar het rijk der fabelen: "Iedereen die bij het programma betrokken was, inclusief de coaches, hebben mij altijd met alle respect behandeld en er is nooit sprake geweest van grensoverschrijdend gedrag, fysieke toenadering of machtsmisbruik naar mij toe. Nogmaals, mijn hart gaat uit naar alle betrokkenen." 

Meer over