Eddy Zoëy mist Expeditie Robinson niet

29 december 2017 15:42 | sterren | Door Televizier

Eddy Zoëy mist zijn televisiecarrière niet. De presentator en muzikant vindt het zelfs fijn dat hij niet meer zoveel op de buis is. “Financieel had ik het veel beter dan nu, maar nu ben ik gelukkiger”, zegt hij in de Telegraaf.

De 50-jarige Zoëy was jarenlang een vast gezicht bij RTL 5. “Bijna iedere dag was mijn bek op de buis”, zegt Zoey in de krant. Maar in 2012 werden zijn presentatieklussen daar minder en maakte hij een uitstapje naar SBS 6 voor het geflopte The Price is Right. Daarna was Zoëy nog maar sporadisch op de buis te vinden.

Expeditie Robinson

Eddy was van 2009 tot 2012 presentator van Expeditie Robinson tot hij ineens plaats moest maken voor Dennis Weening. Zijn ontslag verdiende geen schoonheidsprijs, vond hij destijds. Nu vindt hij het minder erg dat hij aan de kant geschoven is. "Het is een geweldig programma, respect voor de makers, maar het is een enorm lange zit van niks doen voor de presentator. Ik heb ooit eens berekend dat ik op één dag Take Me Out-opnames, we namen 6 afleveringen per dag op, méér deed dan in de twee maanden die ik voor Robinson op zo’n eiland zat."

Ex on the beach

Momenteel is Zoëy vooral bezig met zijn eigen muziek. Zo toert hij door het land met zijn theatershow. Ook is hij regisseur van Ex on the Beach op MTV en verleent hij zijn stem aan televisiezender National Geographic voor verschillende documentaires.  

Meer over