Eddy Zoëy wil weg bij SBS 6

23 juli 2013 14:54 | sterren | Door Televizier

Eddy Zoëy heeft het helemaal gehad met zijn huidige werkgever SBS 6. Aan 3FM vertelt hij dat hij "het spoor bijster is geraakt van wat er de bedoeling is bij SBS."

Het nieuwe tv-seizoen zit eraan te komen en dat betekent voor veel presentatoren dat er weer een stapel werk op ze ligt te wachten. Helaas niet voor Eddy Zoëy. Hoewel hij een 2-jarig contract heeft bij SBS 6, heeft hij nog geen enkel programma toebedeeld gekregen. Hij staat zelfs niet op de presentatorenpagina van de zender.

The Price is Right

De presentator zou onder andere The Price is Right gaan presenteren voor de zender, maar dat programma werd vorig jaar vervroegd van de buis gehaald. Dit zorgt nog steeds voor veel ongeloof bij Eddy: “Het is van de buis gehaald om onverklaarbare redenen. 350.000 kijkers in de vooravond en 13 procent marktaandeel is niet gek. Ik ben teleurgesteld.”

Nu We Er Toch Zijn

Zoëy ziet een comeback bij BNN wel zitten. Hij mist het maken van het programma Nu We Er Toch Zijn verschrikkelijk. "Het programma is ook niet meer wat het geweest is. Het is nu zelfs niet op tv. Ik heb dat toen opgegeven omdat ik negen seizoenen had gemaakt en wel een keer thuis wilde slapen. Maar laatst zag ik de jongens van de crew en keken we elkaar aan van ‘zullen we weer'?"

Veronica

Anders houdt Eddy Zoëy altijd nog een deurtje open bij Veronica. Zo vertelt hij: "Ik heb geen flauw idee of het nog goed komt met SBS 6. Wat ik wel weet, is dat ik de laatste tijd veel met Veronica aan het praten ben. Daarvoor heb ik Couchsurfing geproduceerd, voor het najaar maken we Wintercamp. Daar blijf ik wel bezig."

Zoëy is dus lekker aan het zenderhoppen. Ooit begon hij zijn carrière bij BNN, om vervolgens over te stappen naar SBS. Hierna ging hij naar RTL 5 en dus weer terug naar SBS 6.

Meer over