'Naïeve lul'

Emotionele Waylon voelt zich schuldig na Voice-schandaal

5 februari 2022 09:56 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Bij Beau vertelt Waylon zijn kant van het misbruikschandaal bij The Voice waar ook mensen uit zijn team bij betrokken blijken. De coach voelt zich er vreselijk onder.

In eerste instantie wilde Waylon weinig kwijt over de schandalen die onlangs aan het licht kwamen over de gang van zaken bij de talentenjacht. Toch kon hij er niet omheen en al snel werd hij emotioneel.

'Nooit iets gemerkt'

Waylon wilde duidelijk stellen dat hij het vreselijk vond voor de slachtoffers: "Ik loop daar zes jaar rond… Ik heb nooit iets gemerkt of iets gezien. Dat neem ik mezelf bijna kwalijk, snap je? Als het dus zo blijkbaar aan de oppervlakte heeft gelegen en ik heb dat gewoon niet ervaren… Misschien betekent dat ook wel dat ik gewoon een naïeve lul ben."

'Niet schuldig'

Waylon benadrukt dat hij niet schuldig is, maar dat hem dat niet vrijpleit: "Op het moment dat zoiets gebeurt, voel je je wel schuldig dat je blijkbaar ook voor je eigen kandidaten… Er zijn dus ook mensen uit mijn team waar dingen mee zijn gebeurd… Ik ben dus blijkbaar ook niet in staat geweest om die mensen een veilige plek te geven en dat neem ik mezelf wel kwalijk."

Machtspositie

Indirect haalde de coach ook uit naar John de Mol die bij BOOS beweerde dat de omstreden bandleider Jeroen Rietbergen in zijn ogen geen machtspositie zou hebben binnen het programma. Dat zag Waylon heel anders: "Iedereen heeft een machtspositie. Van de visagist tot de persoon die jou de koffie komt brengen tot de muzikaal leider. Iedereen. En daar heb je een verantwoordelijkheid. Je hebt met je poten van anderen af te blijven. En ook met je woorden. Je moet op een normale manier met je werk omgaan. Dat heb ik altijd gedaan. En daarom doet het extra veel pijn."

Waylon blijft

In tegenstelling tot collega-coach Anouk is Waylon niet van plan op te stappen: "Die zei 'Het is één grote corrupte bende daarzo.’ Nou ja, goed. Zo sta ik er niet in. Ik blijf zitten. Het heeft voor mij weinig zin om ergens op te stappen als het toch al gestopt is."

Meer over