'Laten de mensen eerst kijken en dan oordelen'

Erica Meiland reageert op ophef over Chateau Bijstand

14 maart 2022 14:47 | sterren | Door Janine van Rooden

© William Rutten
Er is nog geen aflevering van Chateau Bijstand uitgezonden, maar toch is er al ophef over. Erica Meiland is het hier niet mee eens en reageert.

Sinds de Meilandjes aanschoven bij Johnny de Mol in HLF8 om hun nieuwe tv-programma te promoten is er ophef. Zo wordt er onder andere gezegd dat het programma vanwege de oorlog in Oekraïne niet gepast zou zijn. Erica Meiland laat aan Shownieuws weten dat ze klaar is met alle kritiek.

Erica Meiland

"Vier dagen voordat wij het huis in Uithoorn weer verlieten brak de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uit. Dit kon niemand voorzien", vertelt Erica. Ze vervolgt: "Men noemt het programma een entertainmentprogramma, maar het is serieuzer dan dat. Mensen kunnen misschien om ons lachen, maar het is geenszins de bedoeling om de mensen die in armoede leven op de hak te nemen of iets dergelijks." Volgens Erica is het programma met alle goede bedoelingen gemaakt: "Het taboe over leven in armoede moet de wereld uit, zodat er geen schaamte meer hoeft te zijn. Martien en ik zijn bijna zestig en hebben het zeker niet altijd breed gehad. Het feit dat wij in ons leven een goed inkomen hebben opgebouwd is niet iets om ons voor te veroordelen." Voor alle mensen die nu al kritiek hebben op het programma, zonder nog maar een aflevering gezien te hebben heeft ze de boodschap: "Laten de mensen eerst kijken en dan oordelen."

Chateau Bijstand is vanaf vanavond elke maandag te zien om 20:30 uur bij SBS6.

Meer over