Na zwangerschapsvergiftiging

Eva Jinek in diepste geheim opgenomen in ziekenhuis

28 januari 2021 09:35 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Eva Jinek kijkt met gemengde gevoelens terug op haar zwangerschap. De presentatrice was zo ziek dat ze na de geboorte van zoontje Pax zelfs twee keer in het ziekenhuis werd opgenomen.

Een openhartige Eva vertelt in Nouveau over de heftige periode tijdens en na haar zwangerschap. Van een roze wolk was geen sprake.

Opgenomen

Eva werd getroffen door zwangerschapsvergiftiging en de naweeën van die aandoening ebden lange tijd door: "Na de bevalling ben ik nog twee keer opgenomen geweest, omdat het zo slecht met me ging. Dus in de eerste maanden ben ik best bezorgd geweest."

Roddelpers

Wat de situatie extra zuur maakte was het feit dat ze zich opgejaagd voelde door de roddelpers: "Intussen stonden de paparazzi maar voor mijn deur te wachten tot ik naar buiten zou komen met de kinderwagen. Het gaf me een opgejaagd gevoel. Ik ging ’s nachts naar het ziekenhuis, zodat zij me niet zouden zien. Dat was echt niet leuk."

Verschrikkelijk

Zelfs zonder medische malaise kon Eva niet genieten van het ideaalbeeld dat over jonge moeders wordt geschetst: "Op lnstagram zie je toch altijd die verse moeders met blozende wangetjes en een ingepakt baby’tje buiten wandelen, meestal al een week na hun bevalling? Nou, ik heb drie weken niet kunnen lopen. Mijn voeten waren ze opgezwollen dat ik niet eens teenslippers aan kon."

Dochtertje

Eva is dolgelukkig met haar zoon Pax en sluit een tweede zwangerschap niet uit omdat ze ook graag een dochter zou willen. Maar de 42-jarige presentatrice houdt een spreekwoordelijke slag om de arm: "Ik vind het gezien mijn leeftijd en het feit dat ik zo ziek ben geweest wel ingewikkelder."

Meer over