'Beledigend tot op het bot'

Eva Jinek witheet over speculaties rond tweede zwangerschap

5 januari 2021 16:42 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Eva Jinek is niet te spreken over RTL-collega Bridget Maasland nadat ze openlijk suggereerde dat de presentatrice weleens in blijde verwachting kon zijn. 

In gesprek met Nouveau reageert Jinek voor het eerst op het gespeculeer dat Humberto Tan terugkeert op de late avond van RTL 4 om haar eventuele zwangerschap op te vangen.

Beledigend

Eva vatte het op als een fikse belediging: "In de dertien jaar dat ik nu op televisie ben, ging ik nooit in op roddels, maar in dit geval wil ik het toch benoemen, omdat het puur seksisme is. Ik kon niet geloven wat ik zag. Dat belangrijke stappen in een vrouwencarrière zo snel worden gelieerd aan een man of een zwangerschap, moet stoppen."

Seksisme

Volgens Eva is het geroddel waar Bridget en Telegraaf-journalist Rob Goossens zich schuldig maakten bij Boulevard seksisme in z'n alledaagse, meest irritante vorm: "Dat nota bene een vrouw eraan meewerkt! Mijn broek zakte ervan af. Die twee hebben zich in mijn ogen volledig gediskwalificeerd. Ik kon niet geloven wat ik zag. Dat een ongeïnformeerd iemand zoiets maar gewoon kan roepen – het zou je baan zijn, om zulk broddelwerk af te leveren."

Tranen

Eva kan desgevraagd wel begrijpen hoe het vermoeden is gewekt dat ze een kindje verwacht. Sinds de geboorte van zoontje Pax is ze emotioneler, vooral als de onderwerpen over kinderen gaan: "Ik ben sneller tot tranen toe geroerd en kan dat vaak niet beheersen. Het stoort me, ik heb er last van in mijn werk."

Bier

Ook viel het kijkers op dat Eva's eeuwige biertje plaatsmaakte voor cola of gemberthee. Dat heeft niets te maken met eventuele zwangerschapsmisselijkheid: "Dat is sinds de coronamaatregel inging die bepaalde dat je na achten geen alcohol meer mag schenken. Ik drink meestal 0.0 bier, maar het was toch een behoorlijke koude kermis voor mij, kan ik je vertellen. Ik was gehecht aan mijn biertje."

Meer over