"Ik knuffel met iedereen"

Ferry Doedens heeft lak aan coronamaatregelen

1 juni 2020 14:19 | sterren | Door Faye Heijnis

© ANP
Ferry Doedens is de coronamaatregelen helemaal zat. "We worden allemaal gek gemaakt door de media", zegt de GTST-acteur in het YouTube-programma KEURantaine.

Hij wordt naar eigen zeggen 'niet goed van' alle protocollen, ook die op de set van GTST. En hij neemt de richtlijnen van het RIVM zelf niet zo nauw.

1,5 meter afstand op de GTST-set  

"We zijn deze week weer begonnen met testen en kijken hoe het is met die anderhalve meter afstand", zegt Ferry over het hervatten van de GTST-opnames. "Ik vind het allemaal wel gedoe hoor met die protocollen. Ik word er niet goed van. Maar ja, we mogen blij zijn dat we werk hebben." 

Gewoon knuffelen 

Ferry heeft zelf nul angst voor het coronavirus. "Ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld." Hij ergert zich ook in de supermarkt. "Ik respecteer het allemaal, maar als mensen helemaal aangedrukt tegen de eieren en de pakken melk hun gezicht wegdraaien in de supermarkt staan… Ja, sorry, maar nee gewoon." Er is zelfs al tegen hem gekrijst. "'Hou je afstand!', schreeuwen ze dan. (...) Ja echt. Dat heb ik nu al een paar keer gehad. (...) Mevrouw: ik sproei niet in uw gezicht, ik hoest niet uw gezicht, ik blaf niet in uw gezicht, u kunt ook gewoon even normaal praten."

Je kunt het interview met Ferry hier bekijken:  

Meer over