Bewogen jaar

Ferry Doedens over deelname Expeditie Robinson: ‘Heb meer rust in mijn hoofd’

6 mei 2022 10:30 | sterren | Door Esther Hut

© ANP KIPPA LEVIN DEN BOER

Ferry Doedens mocht voor de tweede keer meedoen aan Expeditie Robinson en wist het zelfs tot de finale te schoppen. Aan RTL Boulevard vertelt hij wat zijn deelname voor hem betekent heeft en heeft hij nog een bijzondere onthulling over het eten.

Toen Ferry voor de tweede keer werd gevraagd om mee te doen aan het survivalprogramma hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Expeditie Robinson is zoiets bijzonders en om dat een tweede keer mee te maken kan je bijna niet overbrengen aan iemand die het nog nooit heeft meegemaakt.”

Lees ook: Dit is de winnaar van Expeditie Robinson All Stars

Bewogen jaar

Na een bewogen jaar vond Ferry het dan ook een goed moment om zich weer af te sluiten van de buitenwereld. Terwijl sommige vrienden zelfs dachten dat hij in een afkickkliniek in het buitenland zat, vertelt hij lachend.

“Er is veel gebeurd in 2021, maar Expeditie Robinson: All Stars was wel een lichtpuntje waarvan ik dacht; daar kan ik mijn rust even zoeken. Misschien kan ik weer een beetje van mezelf gaan houden. Ik heb gelukkig wat meer rust in mijn hoofd kunnen vinden. Ik ben namelijk drie keer verhuisd afgelopen jaar wat veel stress gaf en had daarnaast het gevoel dat ik niets goed deed. Een beetje paranoïde af en toe. Maar dat heb ik gelukkig nu niet meer, ik zit goed in m’n vel en ik train veel. En mijn moeder is trots, dat vind ik het allerbelangrijkste.

Trucjes

Vorig jaar was er nog een heuse ‘Mars-rel’ rondom Expeditie Robinson, maar volgens Ferry is dat klinkklare onzin. Wel vertelt hij dat door de tweede deelname van de groep zij inmiddels wel wat trucjes wisten. “We wisten wel misschien kunnen we nog wat meesmokkelen of mensen omkopen hier en daar, want dat ziet de kijker niet. Ik mag dit eigenlijk ook niet zeggen, zegt Ferry lachend, maar we hadden onze trucjes om een keer aan een paar extra rijstkorrels te komen.”

Meer over