'Hij gebruikte allang!'

Frank lacht verklaring drugsgebruik Rogier weg

17 februari 2022 08:52 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Frank Jansen moet smakelijk lachen om het openhartige interview dat ex-man Rogier Smit gaf over zijn drank- en drugsgebruik. Volgens Frank zit de vork heel anders in de steel.

Weekblad Story pakte groots uit met een exclusief interview waarin Rogier Smit terugblikt op de duistere periode die volgde na zijn breuk met Frank Jansen. 

Control freak

Volgens Smit is zijn voormalige echtgenoot een dominante control freak die hem niets zelf liet doen. Toen de scheiding een feit was, kon Rogier naar eigen zeggen eindelijk weer vrij leven en verloor hij de controle. Ook vluchtte hij in drank en drugs om de pijn en het verdriet van de breuk te verdoven. Inmiddels is hij clean en bezig aan een nieuw leven in Leeuwarden, maar hij beweert wel dat dat Frank hem nog steeds niet kan loslaten.

Drugsgebruik

Shownieuws ging langs bij Frank Jansen om zijn kant van het verhaal te horen. Volgens Jansen klopt er weinig van: "Het is toch krankzinnig dat ze zo'n verhaal schrijven? Dat hadden ze eerder moeten doen toen hij daadwerkelijk met cocaïne begon. Nee, de breuk ontstond omdat hij vreemd ging doen (...) Iedereen om me heen zei: 'Denk je niet dat Rogier een gebruiker is?' Ik ken dat niet en herken het niet, maar achteraf was het wel logisch dat dat 't geval was."

Te oud

Op een gegeven moment had Frank genoeg van Rogiers gedrag: "Ik ben te oud voor dit soort flauwekul, ik heb er geen zin meer in. Dus ik zei: 'Ga jij lekker ergens anders wonen, dan blijven we samen tv maken. Dat is hem in het verkeerde keelgat geschoten en nu zegt 'ie dat hij daarna is gaan feesten en beesten? Nou, dat deed hij daarvoor ook al. Er is helemaal niks veranderd!"

Foto's

Wel viel het de makers van Shownieuws op dat Frank in zijn huis in Den Haag nog meerdere foto's van hem en Rogier heeft staan. Ook Rogiers naam prijkt nog op het bordje voor de woning. Betekent dit dat Frank zijn ex echt niet kan loslaten? "Ach weet je, ik heb geen slechte herinneringen aan de relatie als zodanig. Alleen de laatste twee jaar waren niet zo leuk."

Meer over