Openhartig interview

Rogier Smit openhartig over drugsgebruik: 'Voor mij was het een vlucht'

16 februari 2022 13:50 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Marco de Swart
Rogier Smit, bekend van het voormalig duo Frank & Rogier, laat zich deze week van zijn meest openhartige kant zien. Aan Story vertelt de realityster alles over de breuk en de feestperiode daarna.

Het is alweer even geleden dat we wat van Frank Jansen en Rogier Smit hebben gehoord. Het koppel ging in 2021 - na flink wat gevechten via de media en daarbuiten - uit elkaar, waarop RTL besloot het contract van deze twee te ontbinden.

Lees ook: TV-carrière Frank en Rogier voorbij? 

Rogier Smit

Een heftige tijd, die ook Rogier niet in de koude kleren ging zitten. Kort na de breuk betrok hij een eigen appartement in Den Haag en daar ging het mis. "Doordat ik ineens alle vrijheid kreeg, ben ik op een gegeven moment behoorlijk losgeslagen. Ik ging 24 uur per dag door", zo vertelt hij in het interview. "Mensen kwamen eten, ik hield huisfeestjes en daar kwamen ook drank en drugs bij kijken."

Verwerkingsproces

Achteraf gooit hij het allemaal op zijn verwerkingsproces. "Maar daar betaal je ook een prijs voor en dat zie je wel op de foto's uit die periode. Ik zag er niet uit", aldus Rogier. "Ik zeg weleens tegen mensen: ik was fout bezig en zat wel te snuiven, maar ik wist waarom. Ze heten niet voor niets 'verdovende middelen'. 

Paleis voor een Prikkie

De voormalig realityster van Paleis voor een Prikkie zag de middelen echt als vlucht van zijn verdriet. "Ik heb in totaal zo'n anderhalf jaar drugs gebruikt. Maar ik heb altijd geweten dat wanneer mijn verdriet weg zou zijn, ik ermee zou stoppen." En daar bleek geen woord aan gelogen. "Ik ben inderdaad van de ene op de andere dag gestopt. Eerlijk is eerlijk, ook door alle verhalen die daarover in de media verschenen. Daarnaast raakte de bodem van mijn portemonnee in zicht." 

Meer over