'Twee heftige weken'

Frans Bauer over gezondheid Mariska na herseninfarct

18 januari 2022 09:53 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Mariska Bauer werd begin januari getroffen door een herseninfarct. Twee weken later geeft haar man Frans een update over haar gezondheid.

In gesprek met Aran Bade bij RTL Boulevard blikt Frans terug op een heftige periode voor zijn gezin.

Moeite met praten

De gezondheidsklachten van de 45-jarige Mariska begonnen relatief subtiel: Bauer voelde zich 'niet zo lekker'. Toen haar spraakvermogen achteruit ging, leek het Frans beter even naar de huisarts te gaan. Die stuurde het stel zonder diagnose naar huis waar het slechter ging en ze weer in de spreekkamer terechtkwamen. 

Ziekenhuis

De huisarts zag bij het tweede consult reden om Mariska door te sturen naar het ziekenhuis. Eenmaal daar kreeg ze meer verschijnselen die duiden op een herseninfarct, waaronder uitvalsverschijnselen in haar arm. Na een eerste behandeling mocht Bauer naar huis waar het wederom misging en ze direct met de ambulance terug moest. 

Hoge bloeddruk

Mariska reageerde vervolgens goed op de medicatie die voorgeschreven wordt bij herseninfarcten. Artsen tasten nog wel in het duister over de oorzaak, al heeft Bauer volgens haar man al wel jaren last van een hoge bloeddruk. 

Spraak terug

Mariska werkt hard aan haar herstel en volgens Frans is ze op weg de oude te worden: "Ze babbelt ook weer volop. Op dit moment kun je weinig zien van wat er is gebeurd. Je moet haar wel een beetje afremmen. Maris wil weer gelijk aan de strijk."

Meer over