En haalt uit naar de media

Fred van Leer geeft teken van leven na ziekenhuisopname

5 November 2020 15:41 | sterren | Door Jef Willemsen

© Levin de Boer
Fred van Leer heeft na een dag al zijn afgekondigde mediastilte verbroken om te reageren op de geruchten rond zijn ziekenhuisopname.

Fred deelt via Instagram een filmpje waarin hij ingaat op de berichtgeving rond zijn persoon de afgelopen dagen.

Zelfmoordpoging

Fred vertelt in de kwartier durende video in detail wat hem de afgelopen dagen is overkomen. Nadat het filmpje vorige week woensdag online de ronde deed, leefde hij in een voortdurende staat van shock en blinde paniek. Hij schaamde zich voor de reacties van vrienden en familie en was ook bang dat hij zijn werk niet meer kon uitvoeren. Al die emoties zorgden er zondag voor dat hij een zelfmoordpoging deed.

Wit laken

Door adequaat handelen kan Fred het navertellen. Hij werdmet een hoogwerker en brancard uit zijn huis getakeld, wat een mediaspektakel tot gevolg had. Al snel deden de wildste geruchten de ronde, ook omdat Fred werd weggevoerd met een laken over zijn gezicht wat het ergste deed vermoeden.

Brancard

Een zichtbaar emotionele Fred vertelt wat er werkelijk gaande was: "Ik kon niet met een brancard naar beneden. Ik woon in een oud herenhuis, mijn slaapkamer is hoog. Het was koud en winderig en een broeder heeft toen mijn gezicht bedekt voor zowel de kou als de privacy. Er zijn mensen van wie ik houd en die hebben gelezen dat ik dood ben. Dat is vreselijk. Als je een goede journalist bent, zorg dan dat wat je opschrijft waar is."

Goed geholpen

Fred vertelt verder dat hij in het ziekenhuis goed verzorgd is. Om zijn privacy te garanderen werd hij zelfs onder een andere naam opgenomen. Fred is inmiddels aan de beterende hand en verzekert zijn fans dat hij straks weer als van ouds gaat knallen en lol maken.

Seksfilmpjes

Wel wijst hij erop dat veel mensen die iets soortgelijks meemaken niet zo'n groot sociaal vangnet hebben als hij. Daarom drukt Van Leer zijn volgers op het hart seksfilmpjes of andere compromitterende foto's van mensen niet door te sturen. 

Meer over