Georgina Verbaan spreekt film-app in voor slechtzienden

24 september 2015 13:22 | sterren | Door Televizier

© BNN-VARA

Georgina Verbaan, Sanne Vogel en Derek de Lint praten  blinden- en slechtzienden door Nederlandstalige films heen. De acteurs lenen hun stem aan een speciale app.

Met deze nieuwe app voor smartphone of tablet kunnen blinden en slechtzienden het verhaal van de film ook volgen tijdens stille momenten. Alle scenes zonder tekst worden uitgelegd door Georgina, Sanne of Derek

Gratis downloadbaar

Nederland telt zo'n 350.000 blinden en slechtzienden en tot voor kort waren bioscopen matig tot niet toegerust op hun beperkingen. Slechts vier bioscopen in Nederland waren uitgerust met de audio descriptie technologie die het mogelijk maakt dat een film gevolgd kan worden zelfs als er niet gesproken wordt. Met de komst van de gratis downloadbare Audio Descriptie app kunnen mensen zowel thuis als in de bios van films genieten.

Beperkt

Op dit moment zijn er pas drie films ingesproken met extra uitleg. Georgina Verbaan heeft de Nederlandse jeugdfilm De Boskampi's voor haar rekening genomen. Derek de Lint is de verteller van de Paul Verhoeven film Zwartboek en Sanne Vogel verzorgde de voice-over voor sf-epos Boy 7. 

Meer over