'Een wijntje'

Patty Brard bezorgd om terugval Gordon

9 maart 2021 09:31 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Patty Brard reageert geschokt op de bekentenis van Gordon dat hij ondanks zijn veelbesproken afkickpogingen inmiddels toch geregeld weer geniet van een wijntje.

Gordon gaf zijn drankgebruik toe in zijn GorDonDiablo-podcast. Aan de desk van Shownieuws reageerde goede vriendin Patty Brard met verbijstering.

Patty & Gordon

Afgelopen seizoen maakte Patty samen met Gordon het programma Op zoek naar de eeuwige jeugd waarin ze allebei als afgekickte drank- en drugsgebruikers probeerden een lang, gezond en nuchter leven te leiden. Waar Patty nog altijd niet drinkt of gebruikt, heeft Gordon daar inmiddels minder moeite mee.

Lijntje

Dat steekt Patty die weet hoe gevaarlijk alcohol is: "Het doet me bijna pijn om te zien hoe luchtig hij er over doet. Want ik weet uit ervaring: het begint met één wijntje, dan is het een fles wijntje, dan ben je Mevrouw Wijntje en voordat je 't weet is het een lijntje." Volgens Patty wordt de ernst van alcoholgebruik onderschat.

Clean

Gordon geeft namelijk aan dat hij onder 'clean zijn' verstaat dat je geen drugs meer gebruikt. Patty ziet dat een stuk genuanceerder: "Ik denk dat alcohol nog een groter probleem is in onze samenleving dan drugs."

Alarmbellen

Na de bekentenis van Gordon gingen er alarmbellen af bij Patty. Ze is van plan om contact te zoeken met de zanger om er over te praten: "Ik heb de afgelopen weken in privégesprekken niet gehoord dat dit er weer in gesneakt is. En dat vind ik gewoon heel jammer. Hou er mee op en hou er dan goed mee op."

Meer over