'Fok it!'

Gordon greep naar drank en drugs tijdens coronacrisis

7 juli 2020 08:35 | sterren | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Gordon heeft tijdens de coronaperiode een fikse terugval gehad. In een interview met Shownieuws licht hij toe hoe de lockdown zijn verslaving weer aanwakkerde.

Gordon gaf ter gelegenheid van zijn 52e verjaardag een exclusief - en weinig bekeken - interview aan Shownieuws waarin hij vertelde hoe hij zijn eerste jaar clean had beleefd. 

Terugval Gordon

Hij moest echter bekennen aan presentatrice Dyantha Brooks dat het twee maanden geleden gruwelijk mis ging tijdens de coronaperiode: "Mijn bedrijven kwamen stil te liggen, de talkshow met Patty Brard waar we al zes jaar mee bezig waren viel opeens weg. Mijn therapie viel weg, de AA-meetings vielen weg. Je denkt: fok it, de hele wereld zit thuis. Ik doe er niemand kwaad mee."

KLM-huisjes

Uiteraard had hij op dat moment geen drank of drugs in huis, maar de relatiegeschenken van KLM boden uitkomst. De zogenoemde 'KLM-huisjes' zitten vol jenever en toen hij er daar een aantal soldaat van had gemaakt, was het hek van de dam. In zijn telefoon vond hij toch nog een nummer van een dealer en daarmee begonnen vier dagen van intens drank- en drugsgebruik.

Paros

In de Shownieuws studio zaten Evert Santegoeds en Albert Verlinde om de onthullingen te duiden. Evert kon melden dat Gordon na die vier dagen zichzelf wist te herpakken. Hij is daarna met huisvriend Patrick naar het Griekse eiland Paros gevlogen om cold turkey af te kicken voordat hij wederom in therapie ging. Evert en Albert waren het er over eens dat Gordon voldoende voer had voor een tweede biografie en dat er nog heel wat ongezegd is gebleven.

Meer over