Juridische stappen

Gordon eist privégegevens online haatverspreiders

18 februari 2021 09:30 | sterren | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Gordon is de talloze haatvolle online reacties op zijn doen en laten zo beu dat hij naar de rechter stapt om de persoonlijke gegevens van de boosdoeners op te eisen.

Op Instagram vertelt Gordon dat hij de afgelopen tijd haatreacties heeft verzameld, voornamelijk afkomstig van bezoekers van Mediacourant.nl. De volgende stap is een reeks aangiftes tegen zowel de website als de mensen die de berichten gepost hebben.

Anonieme hate speech

Gordon is het beu dat mensen online anoniem en ongestraft hun gal kunnen spuwen. Zeker omdat het Europese Hof al uitspraken heeft gedaan waarmee hate speech kan worden aangepakt.

IP-adressen

De zanger eist nu dat Mediacourant.nl alle haatvolle reacties verwijderd, de IP-adressen verstrekt van de boosdoeners en in de toekomst negatieve reacties beter filtert. Als de site hier geen gehoor aan geeft, volgt een civiele procedure. 

Reactiestop

Mediacourant laat in een reactie weten dat er druk gewerkt wordt aan manieren om negatieve reacties te filteren. Tot die tijd voer de website een reactiestop in en biedt het Gordon haar welgemeende excuses aan: "Uiteindelijk houden we namelijk van álle BN’ers, ook van al die sterren met enorm lange tenen, ook van Gordon. Een Mediacourant met alleen maar grijze tv-muizen als Vivienne van den Assem of Frits Sissing? Met alle respect: de horror."

Toto

Gordon is al decennia een controversieel figuur dat naar eigen zeggen altijd 'bagger' over zich heen gestort krijgt. De maat was voor hem vol toen hij de afgelopen weken een storm van kritiek te verduren kreeg toen hij hondje Toto aanschafte. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth)

Meer over