Gordon over Hotter Than My Daughter

Je moet van goeden huize komen om Gordon te laten schrikken, toch lukt het de extreem geklede moeders in Hotter Than My Daughter regelmatig.    

Dit is alweer het derde seizoen. Ben je nog te shockeren?

"Eerlijk is eerlijk: ieder seizoen denk ik weer dat we het ergste wel hebben gehad. Maar die grens blijkt ie-de-re keer weer een stapje op te schuiven. Ik vind het werkelijk onvoorstelbaar omdat ik me echt niet kan voorstellen dat iemand zó naar buiten durft.”

Wat voor soort outfits vielen je deze reeks op?

"Dat zijn er heel wat. Er is een moeder die zichzelf bij voorkeur in strakke, lakleren outfits hult die niets aan de verbeelding overlaten. Dat ze zoiets thuis aantrekt is nog tot daar aan toe, maar ze gaat er zonder pardon mee de straat op terwijl ze een gigantische ‘cameltoe’ heeft. Ook is er een moeder die graag sm-pakjes draagt, het liefst met blote borsten, en ook zo voor de dag komt als er vrienden van haar kinderen op bezoek zijn. Het zal je moeder maar wezen…”

Is het moeilijk sympathie op te brengen voor zulke extreme ouders?

"Natuurlijk snap ik dat de kinderen zich schamen voor hun moeder, maar we zijn er om te helpen. De meesten hebben vroeger heel wat narigheid meegemaakt waardoor ze zich nu zo extreem kleden. Daar gaan we respectvol mee om en we proberen de vrouwen ook een stuk zelfrespect te geven.”

Maar toch maak je geregeld rake opmerkingen over hun uiterlijk?

"Haha, ja, dat is gewoon mijn eerste reactie als ik zie wat ze allemaal in de kast hebben hangen. Het is soms toch ook om je te bescheuren? Maar ik bedoel het nooit gemeen. Waar ik wel vaak van schrik, zijn de keiharde oordelen van voorbijgangers over de kandidates. Dat hakt er best in.”

Je stopte onlangs met LA The ­voices én was heel erg ziek. Waar ga je je binnenkort, naast Hotter Than My Daughter, op storten?

"Half april gaan we weer beginnen met X Factor. We hebben een nieuwe jury (Candy ­Dulfer, Ali B en Angela Groothuizen) en wat mij betreft zijn de messen geslepen. Het commentaar bij The Voice of Holland vind ik veel te soft. Zelfs als de kandidaten in dat programma zo vals als een kraai zingen, durft niemand daar wat van te zeggen. Dat is niks voor mij: ik zeg altijd heel eerlijk wat ik ervan vind, hoe pijnlijk dat soms ook is om te horen.”

Vanavond geeft Gordon Piet een make-over. Hij draagt altijd een overhemd met een zakje, een spijkerbroek en slippers..

Reageren