Project gezond

HHB-jurylid Janny van der Heijden valt 11 kilo af

27 juni 2019 12:24 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roland J. Reinders
Het is niet zo gek dat Janny van der Heijden na zeven seizoenen lekkernijen proeven in Heel Holland bakt een aantal kilo erbij heeft gekweekt. Daar is het jurylid nu klaar mee en ze is een strijd tegen de kilo's begonnen. Mét resultaat!

In gesprek met De Telegraaf zegt Van der Heijden dat ze 11 kilo is afgevallen. "Ik ben weer terug bij mijn oude lijf en kan nu ook weer dingen aan, die ik heel lang niet meer kon dragen. Ik denk ook dat bepaalde kledingstukken leuker staan als je er een paar kilo af hebt. Dan komt de vorm weer terug", vertelt de rechterhand van Robèrt van Beckhoven.

Bourgondisch

Om gewicht te verliezen, moest de 64-jarige culinair journalist haar voedingspatroon omgooien. "Ik eet nu heel veel groenten, magere vis, mager vlees, maar zo weinig mogelijk suikers. Lijnen is niet moeilijk, maar zo blijven, dát is echt niet eenvoudig. Het is de balans, hè? Mijn truc is lang vóór een bourgondische dag opletten op wat je eet en de dag daarna het regime weer oppakken", besluit Van der Heijden.

800 kandidaten

Voor het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt hebben inmiddels zo'n 800 kandidaten zich aangemeld. Aan het einde van het jaar moeten er weer tien overblijven die de strijd aangaan in de tent op een landgoed in Maarsbergen.

Meer over