In coronatijd

Hélène Hendriks mist voetbal en een knuffel

Hélène Hendriks is als presentatrice normaal gesproken dag en nacht met voetbal bezig voor Veronica en Fox Sports, maar omdat er nu weinig gevoetbald wordt, is dat er even niet bij. Toch probeert ze er het beste van te maken.

"Op dit moment probeer ik mijn werk met interviews via Zoom zo goed mogelijk te doen. Ik ben in dienst bij Fox Sports en dan wil je toch leveren, aan de slag gaan. Dat lukt aardig", zo zegt ze in gesprek met het AD. Momenteel wordt er wel gevoetbald in enkele landen, maar dat is altijd zonder toeschouwers. "Ik mis de voetbalwedstrijden met publiek".

Knuffelen

Ook in haar persoonlijk leven ervaart ze de impact van corona. "Ik woon in Breda en daar sloeg het virus heftig toe. Contact met dierbaren, zoals mijn ouders en in mijn geval de kinderen van mijn zus mis ik erg. Het is tegennatuurlijk om niet te knuffelen. Ik kijk uit naar het moment waarop dit allemaal weer normaal is."

Kijktips

De krant vroeg Hendriks ook of ze nog kijktips heeft voor de thuisblijvers. Ze noemt de documentaire over basketballer Michael Jordan, The Last dance. En ook voetbal kijken staat op het lijstje. "Dan noem ik toch de wedstrijden van de Bundesliga die weliswaar zonder publiek worden gespeeld, maar het is wel live-voetbal."

Meer over: