Pirouette in Paramaribo

Humberto Tan debuteert als kinderboekenschrijver

21 augustus 2019 12:07 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Humberto Tan mag kinderboekenauteur aan zijn cv toevoegen. De presentator schreef op verzoek van De Nieuwe Kerk het werkje Pirouette in Paramaribo.

Tan werd benaderd in het kader van de Suriname-tentoonstelling die vanaf oktober te zien is in de Amsterdamse kerk.

Gerda

Pirouette in Paramaribo vertelt het verhaal van het elfjarige Surinaamse meisje Gerda. Haar grootste droom is ballerina worden, maar dan moet ze haar familie en vrienden in Paramaribo achter zich laten om een opleiding in Den Haag te volgen. In Nederland worstelt ze naast de veeleisende lessen ook met heimwee en eenzaamheid.

Verrast en geprikkeld

Tan laat in een verklaring weten verrast en geprikkeld te zijn toen hij benaderd werd door de Nieuwe Kerk: "Verrast omdat ik geen kinderboekenschrijver ben en geprikkeld omdat ik meteen een idee had." Judith van den Hoek heeft het werk voorzien van illustraties.

Pirouette in Paramaribo is op 3 oktober verkrijgbaar.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

NIEUWS!!! In samenwerking met de Nieuwe Kerk in Amsterdam en Uitgeverij Gottmer in Haarlem heb ik een kinderboek geschreven: PIROUETTE IN PARAMARIBO, over het meisje Gerda met een droom. Zij wil ballerina worden. Maar haar droom is ook de nachtmerrie van haar ouders.... Wat was het een mooi traject dit. Vaak russen de bedrijven door en in de late uurtjes, maar het is af!!! En ik ben er heel blij mee en trots op! De tekeningen zijn van @studio.judithvandenhoek! Zij had nog nooit illustraties gemaakt voor een kinderboek, zei ze. Nou ik ook niet, zei ik. Maar echt Prachtig! Wat vinden jullie? Mooi toch? Ik heb ook twee playlists gemaakt op Spotify: PIROUETTE IN PARAMARIBO KLASSIEK EN PIROUETTE IN PARAMARIBO KASEKO. Alvast veel lees- en luisterplezier!!! X

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan) op

Meer over