Motivatie verloren...

Humberto Tan wilde niet door na ontslag RTL Late Night

25 mei 2018 13:47 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Humberto Tan wilde direct nadat hij bekend maakte ontslagen te zijn bij RTL Late Night stoppen met de talkshow, zo onthulde hij in een interview met Radio 538.

Humberto maakte eind februari bekend dat RTL besloten had hem van het dagelijkse praatprogramma te halen. Hij was het niet eens met de keus en verloor aanvankelijk alle motivatie om nog door te gaan.

De 1000e

Hij speelde dan ook met het idee om niet tot de eerste week van juni door te gaan met het matig bekeken programma maar de eer aan zichzelf te houden: "Ik heb ook wel gedacht: misschien moeten we eind maart na de duizendste uitzending gewoon stoppen. Na overleg en praten, werd er ook gezegd: wat heb je daar nou aan, je kan liever met opgeheven hoofd door de voordeur naar buiten lopen dan in een hoekje te gaan zitten."

Niet zo zwaar

Humberto herpakte zich en zette door. Inmiddels kijkt hij met positieve gevoelens terug op zijn tijd bij RTL Late Night: "Ik heb het met plezier gemaakt, het wordt alleen wat minder bekeken: het is geen misdaad. Je moet het ook niet zo zwaar maken als het wordt beschreven. Het is nu gewoon een programma dat vier jaar lang goed is bekeken en nu wat minder goed."

Nieuw contract

Humberto zwaait op vrijdag 8 juni af, maar hij hoeft zich niet te vervelen. Hij tekende een nieuw, driejarig contract bij RTL Nederland waar hij onder meer Holland's got talent gaat presenteren.

Meer over