Interview: Dave Roelvink over Expeditie Robinson en reallifesoap

Dave Roelvink beleeft donderdag een spannende dag. De Amsterdamse dj duikt op in RTL 5's Expeditie Robinson en hij lanceert zijn soap Dave het huis uit op de website RTL XL. 

Je hebt meegedaan aan Expeditie Robinson. Hoe had je het op het eiland?

“Ik had het heel zwaar, veel zwaarder dan gedacht. De honger heeft mij echt heel erg tegengewerkt. Op dag twee dacht ik al: ik zou het liefst naar huis willen. Maar ja, je zit toch in een spel. Het is een competitie en als ik ergens aan meedoe, dan ga ik voor de winst. Ik bleef gemotiveerd om door te gaan, maar ik voelde wel dat alles in mijn lichaam zei: dit is niet goed voor je.”

Wat vond je van je medekandidaten?

“Ik heb een goede band overgehouden met een aantal kandidaten. Ik spreek met sommigen nog weleens wat af. Ik mag natuurlijk niet zeggen met wie ik hoe lang op het eiland heb gezeten. Wat ik wel kan zeggen is dat ik me vermaakt heb. Je hebt echt steun aan elkaar. Er waren ook mensen die het een stuk zwaarder hadden dan ik: velen hadden last van heimwee, dat had ik niet zo erg. Voor mij lag het probleem bij de honger en bij de verveling ook wel een beetje.” 

Expeditie Robinson was niet het enige avontuur waar je je in stortte: je gaat namelijk het huis uit. Hoe kwam dat zo?

“Alles begint bij mijn ouders; die melden me dat het tijd is om het huis uit te gaan. Ik neem afscheid van het ouderlijk huis en ga op zoek naar een appartement. Dat betekent dat ik makelaars ga bellen en huizen ga bezoeken. Daarna richt ik de boel in, leer ik huishoudelijke klusjes doen en zoek ik een schoonmaakster. Van een kast in elkaar zetten tot het proberen iets in de keuken klaar te maken: je krijgt het allemaal te zien.”

In De Roelvinkjes zagen we dat je op een dag niets uitvrat behalve uitgaan. Op welk moment dacht jij: ik ga mijn leven compleet omgooien?

“Ik ging in die tijd veel uit. Ik ben nu nog steeds in de clubs te vinden, maar tegenwoordig als dj. Ik probeer steeds meer van mezelf te maken. Ik heb vorig jaar zo’n 310 boekingen gedaan in tien maanden. We zitten voor dit jaar nu al over de tweehonderd boekingen en er komen er nog meer bij want we moeten nog een paar maanden, dus we gaan lekker.”

Wat vindt papa Dries ervan dat je uit huis gaat?

“Mijn vader zei: “Ben je er wel klaar voor?” Hij maakte zich zorgen merkte ik, maar dat is nergens voor nodig. Oké, ik kan niet koken en ik weet nog net hoe een wasmachine werkt. Maar hé, dat zijn toch dingen die ik kan leren. Ik ben nu met mijn ouders aan het meekijken tijdens het koken, maar voorlopig zijn het nog vooral veel afhaalmaaltijden.” 

Waar ga je eigenlijk wonen?

“Ik kwam in een kaal, wit appartement in Amsterdam terecht. Om het mijn eigen plekje te maken, heb ik de inrichting zelf gedaan. Ik woon er nu bijna twee maanden en nu pas begint het een beetje te wennen.”

Expeditie Robinson, vanaf donderdag 8 september 20.30 uur, RTL 5

Dave het huis uit, vanaf donderdag 8 september 18.00 uur, RTL XL

Reageren