Interview met Johnny de Mol over De Vrienden van Amstel Live

26 januari 2016 14:55 | sterren | Door Televizier

© Robbert Bruijs

Johnny de Mol neemt donderdag voor de eerste keer de presentatie van de live uitzending van De Vrienden van Amstel Live op zich. Televizier.nl sprak de presentator. 

Het is aan Johnny de taak om de artiesten backstage het hemd van het lijf te vragen. En hij heeft er zin in. ‘’Ik vind het harstikke leuk om te doen. Ik ben gek op bier en muziek en het is leuk om iedereen weer te zien’’, vertelt Johnny aan Televizier.nl.

Verbroederen

Hij vindt het belangrijk dat we verbroederen, want er is volgens hem al genoeg ellende in de wereld. "Laten we het leven vieren. We moeten positief blijven en naast alle ellende is er heus wel tijd voor een feest. De Vrienden van Amstel Live is voor iedereen. Ook qua muziek is er voor ieder wat wils, van rock- tot volksmuziek.’’

Droomland

De RTL-presentator gaat al jaren naar het populaire concert en heeft er vele leuke herinneringen aan overgehouden. Eén in het bijzonder vergeet hij niet snel meer. "Op het feestje na het concert heb ik met Dinand Woesthoff een keer het nummer Droomland van André Hazes gezongen. Mijn opa zong dit nummer ooit samen met André Hazes, dus dat is mij goed bijgebleven.’’

Artiesten

Een rits aan bekende zangers treedt op tijdens het negen dagen durende concert. Zo zetten onder anderen Kensington, Kenny B, Nick en Simon, Claudia de Breij, DJ Fedde le Grand, Nielson, Rob de Nijs, 3J’s, DI-RECT, Typhoon, Mr Probz, De Dijk en Xander de Buisonjé de tent op zijn kop. "Ik ben benieuwd naar welke verrassende duo’s er dit keer worden gevormd en welke nummers zij zingen. Ik hoop op een hoop fun, want daar hou ik van.’’ Of de presentator zelf nog een feestje komt bouwen op het podium, houdt hij nog even geheim.

De live uitzending van De Vrienden van Amstel Live is donderdag 28 januari van 20.30 tot 22.30 uur te zien bij RTL 4 en van 22.30 tot 23.30 uur bij RTL 5. 

Meer over