Interview met Sophie Hilbrand over Sophie In de Kreukels

8 september 2015 15:48 | sterren | Door Televizier

© BNN

Wat vinden haar vriendinnen van botox? Hoe strijken ze plooien glad in een cosmetische kliniek? Sophie Hilbrand over haar nieuwe programma Sophie In de Kreukels.

Waar komt de titel Sophie In de Kreukels precies vandaan?

„Mijn dochter van vijf wees me een keer na en vroeg: ‘Mam, krijg ik nu ook van die kreukels?’ Vandaar.”

Heb je daarom besloten een serie over rimpels en botox te maken?

„Niet direct. Ik ben niet extreem met mijn uiterlijk bezig. Ik vind het fijn als ik fit ben en niet dik, dat is alles. Ik kijk ook niet vaak in de spiegel. Maar ik vind het wel leuk om te onderzoeken: als je op televisie bent, moet je er jong uit blijven zien, zeker als vrouw. Waar komt die druk vandaan, wat is de reden om zo’n behandeling te ondergaan? Waarom willen veel BN’ers er niet voor uitkomen dat ze zich hebben laten helpen? Zijn we niet beter af als we het leven nemen zoals het komt? Wie hebben er invloed op? Daar was ik benieuwd naar. Het is een zoektocht met een persoonlijk tintje. Veel collega’s zijn al voor de bijl gegaan. Moet ik er ook aan geloven?”

Hoe keek je tegen botox en andere cosmetische ingrepen aan toen je met de serie begon?

„Ik ben er wat naïef aan begonnen. Ik dacht dat botox een modegril was, dat het wel weer zou overwaaien. Maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Zelf had ik nooit overwogen om iets aan mijn uiterlijk te laten veranderen. Anderzijds loop ik toch ook tegen de
veertig, met alle lijnen en kreukels vandien.”

Maak je je daar zorgen over?

„Volgens de cosmetische artsen die ik in het programma spreek, ben ik rijp voor de sloop en moet ik de boel een beetje laten straktrekken. Vriendinnen van me gebruiken botox en fillers. Die zeggen: ‘Doe toch niet zo moeilijk, wat is het probleem?’ Je wordt ouder, terwijl iedereen op televisie naar je kijkt. Dan ga je je toch afvragen of je niet ook iets moet laten doen om mee te blijven tellen.”

En? Eindig je op de snijtafel van de plastisch chirurg? 

„Dat ga ik nog niet zeggen. In de loop van de serie kom ik op mijn standpunt terecht. Ik kan wel zeggen dat ik meer begrip heb gekregen voor bekende  vrouwen, zoals Chantal Janzen en Eva Jinek, die iets aan hun uiterlijk willen laten doen. Botox hoort bij de tijdgeest. We worden ouder, dan wil je ook kijken hoe lang je je jeugd kan rekken. Je kunt rimpels tegenwoordig al met een
laserbehandeling laten weg­halen, het hoeft niet met
injecties. Dat maakt het erg gemakkelijk en verleidelijk.”
 
Sophie In de Kreukels 21.25 ? NPO 3

Meer over