Interview met Sybrand Niessen over Groeten van MAX

8 juni 2015 11:01 | sterren | Door Televizier

© MAX

Groeten van MAX start maandag met de achtste reeks. Sybrand Niessen en zijn team experts hebben nog steeds hun handen vol aan vakantiemisstanden.

Sybrand Niessen heeft het druk. „De laatste aflevering van Tijd voor MAX was op Hemelvaartsdag, twee dagen later zat ik in het vliegtuig naar Suriname voor Droomhuis Gezocht. Het is druk en eerlijk gezegd zie ik vanwege lichte claustrofobie nog altijd op tegen het vliegen. Maar ik neem die uren in krappe vliegtuigstoeltjes graag voor lief, je hoort mij niet klagen. Ik heb echt de mooiste baan van Nederland.”

Malafide touroperators

Tussen het reizen door presenteert hij ook het nieuwe seizoen Groeten van MAX. Met succes, gemiddeld schakelen ruim 1,5 miljoen mensen in om Sybrand malafide touroperators, in de soep gelopen vakanties en ander reisleed aan te zien pakken. Na acht seizoenen heeft Groeten van MAX een behoorlijke reputatie opgebouwd en fungeert het programma als de spreekwoordelijke stok achter de deur voor menig bedrijf en instantie.

Een hele klus

„Dat was in het begin wel anders”, herinnert Sybrand zich. „Zeker de eerste twee seizoenen was het een hele klus de verantwoordelijke reisorganisaties aan tafel te krijgen. We moesten ons bewijzen en dat is gelukt: tegenwoordig schuiven ze graag aan. Natuurlijk is dat absoluut niet alleen mijn verdienste. Ik presenteer het programma, maar zonder de redactie en de productiecrew was er geen Groeten van MAX.”

Eenpits gasstelletje

Nieuw dit seizoen is de kookrubriek van culinair journalist Karin Luiten. Sybrand: „Karin laat zien hoe je zelfs op de camping met een eenpits gasstelletje lekkere en makkelijke gerechten kan maken. Uiteraard doen we ook weer de wekelijkse accommodatietest en zijn de vaste experts Jeanine Janssen en Yda Matthijssen van de partij.”

Vakantie

Als de twaalf afleveringen van Groeten van MAX erop zitten is het voor Sybrand ook tijd voor vakantie. Die wordt al sinds jaar en dag gevierd in Italië, waar hij een huis huurt in de buurt van havenplaats Portofino. „Ik heb daar een vast ritueel dat me het ultieme vakantiegevoel bezorgt. Dat begint ‘s morgens met een bergwandeling van ruim twee uur. Daarna drink ik in het café een cappuccino, naar goed Italiaans gebruik staand aan de bar. Vervolgens doe ik op de markt inkopen voor de lunch, het liefst verse vis en gamba’s. Eenmaal thuis ga ik de keuken in.”

Portofino

„Ons huis kijkt uit over de baai van Portofino en dat uitzicht gaat nooit vervelen. Na de lunch, uiteraard met een goed glas prosecco, doe ik een klein tukje. In de namiddag is het tijd om met een goed boek richting ‘t strand te gaan. Beter kan ik het me niet wensen.” Die vakantie-ervaring deelt Sybrand met zijn hele gezin. „Portofino is echt iets voor ons allemaal geworden. Alle kinderen, onze oudste is alweer 26, komen ieder jaar trouw langs en laten zich schaamteloos door ons verwennen. Dat zijn altijd een paar bijzondere dagen. Het besef dat je allemaal nog bij elkaar bent en gezond geeft een enorm rijk gevoel.”

Groeten van Max, maandag 20.30 NPO 1

Lees ook:
De opvallende kapsels van Sybrand Niessen

Meer over