Zwager bleek match...

Jamai heeft een nieuwe nier

10 november 2018 08:20 | sterren | Door Jef Willemsen

© Instagram Jamai Loman
Goed nieuws voor Jamai Loman: zijn ernstige nierproblemen zijn verholpen dankzij een transplantatie. Het RTL-gezicht is volgens zijn artsen bijna weer de oude.

Jamai deed deze onthulling in de NPO Radio 2 middagshow van Ruud de Wild waar hij afgelopen juni ook vertelde dat hij kampte met nierfalen.

Zware tijd

Die diagnose was het begin van een zware tijd. Hij was gedwongen te stoppen met werk en was afhankelijk van dialyse terwijl werd gezocht naar een geschikte match. Ook Jamai moest medisch doorgelicht worden om te zien of hij een transplantatie wel aan kon.

Match

Uiteindelijk werd 7 weken geleden duidelijk dat zijn zwager een match voor hem is. De ingreep verliep in stilte in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Na de operatie moest Jamai weer herstellen, maar hij mag in principe alles weer: "Maar het gaat erom of ik het durf. Ik ben heel voorzichtig geworden. Als je zoiets heftigs meemaakt, als je ineens afhankelijk bent van dialyse, dan schrik je daar onwijs van. Voor mijn gevoel kan ik weer een marathon lopen, maar dat lijkt me niet verstandig."

The Voice

Wel gaat Jamai zoejtes aan weer aan het werk. De zanger kan weer optreden, al zou een concert van anderhalf uur hem nog niet lukken. Ook is hij in februari tijdens de liveshows van The voice of Holland weer van de partij

Na zijn ontboezeming bij Ruud de Wild publiceerde Jamai zijn verhaal ook op social media, waar hij zijn nieuwe, blonde look debuteerde. 

Meer over