Jan Kooijman en Dennis Weening over Killer Karaoke

Vanavond start RTL 5 met een nieuw programma: Killer Karaoke. Dennis Weening en Jan Kooijman presenteren de show en begeleiden de kandidaten.

Was het leuk om Killer Karaoke te presenteren?

Dennis Weening: “Het was echt superleuk om te doen en het eindresultaat is fantastisch. We hadden de makkelijkste 'job ever', de kandidaten zingen en wij moesten ze alleen te begeleiden. Én hard lachen.”

Hadden jullie onderling een bepaalde rolverdeling afgesproken?

Dennis: “Nee we zijn er blind ingegaan, we kennen elkaar natuurlijk al 4 jaar van So You Think You Can Dance, dus dat was makkelijk. We hadden ook ieder onze eigen kandidaten die we moesten begeleiden en dat was wel leuk. Uiteindelijk was er ook een soort van competitie onderling; wie doet het ’t beste? Maar dat is alleen maar leuk.”

Wat is leuker So You Think You Can Dance of Killer Karaoke?

Jan Kooijman: “Het is totaal anders, ieder programma is in zijn eigen genre heel erg leuk. So you Think is een enorm gave talentenjacht. Mensen die zich aanmelden vinden zichzelf de beste danser van Nederland en doen mee voor het winnen. Bij Killer karaoke doen ‘gewone’ mensen mee die heel goed kunnen zingen. Ze doen vooral mee voor de 'fun' en het prijzengeld van 3.000 euro.

Hebben jullie zelf al eens mee gedaan?

Dennis: “Nee dat niet. We hebben wel wat dingen getest. We hebben onder sommige omstandigheden geprobeerd te presenteren en dat viel niet mee! Vooral de Electrochef is heftig, dat geeft best een klap kan ik vertellen.”

Wat is het meest spectaculair spel?

Jan: “Dat is lastig, de spellen zijn vooral heel verschillend. De bak met slangen is voor vrouwen heel erg eng, ze gillen de oren van je kop. Terwijl de balorige buikdansers weer heel vies zijn. Dikke bezwete mannen die met hun oksels in je gezicht wrijven, gatverdamme.”

Hoe gaan jullie zorgen dat de kijker iedere week weer terugkomt?

Dennis: “We wisselen de spellen continu af, zodat het niet saai word.”
Jan: “Ja! We hebben meer spellen dan Amerika.”
Dennis: “En we hebben in de laatste 2 afleveringen bekende Nederlanders. En wie wil er nou geen BN’er op z’n bek zien gaan?”

Reageren