Jan Kooijman: "Ik ben niet de nieuwe Arie Boomsma"

26 Juli 2016 10:32 | sterren | Door Televizier

© Stijn Ghijsen / Wessel de Groot – KRO-NCRV

Jan Kooijman neemt weliswaar het programma Hij is een zij over van Arie Boomsma, maar hij voelt zich niet de vervanger van de sportschooleigenaar bij omroep KRO-NCRV.

"Ik word niet de nieuwe Arie," lacht Jan in een interview met het AD, "net zo min als ik de nieuwe Caroline Tensen word, die is ook weg bij KRO-NCRV. Ik ben gewoon Jan, meer wordt het niet. Daar moet je het mee doen."

Tot elkaar veroordeeld

Jan benadrukt dat hij niet alle programma's gaat overnemen van Arie, die begin dit jaar naar Net5 is vertrokken. Naast Hij is een zij krijg het verse KRO-NCRV-gezicht "vrijwel alleen maar nieuwe programma's". Vanaf eind augustus is Jan bijvoorbeeld te zien in het NPO 1-programma Tot elkaar veroordeeld, waarin hij zeven weken meeloopt bij een hondentraining in een forensisch-psychiatrische kliniek.

Programmamaker

Jan denkt dat hij zich bij KRO-NCRV beter kan ontwikkelen dan bij zijn vorige werkgever RTL. "Ik voel me heel prettig als maker, ik word overal bij betrokken, ben niet alleen het gezicht. Misschien voelde ik me bij RTL iets meer 'gezicht'." De ex-danser kiest bij zijn nieuwe omroep voor de human-interest-kant. "KRO-NCRV is de Champions League op het gebied van human interest, zei een regisseur tegen mij. Ja, dat is ook zo."

Meer over