4 jaar

Jan Smit herdenkt sterfdag manager Jaap Buijs

28 juni 2019 09:22 | sterren | Door Televizier

© Twitter Jan Smit
Jan Smit staat vrijdag stil bij de sterfdag van zijn voormalig manager en vriend Jaap Buijs. Het is vier jaar geleden dat de bekende artiestenmanager overleed.

Op Twitter schrijft Jan: "Had ik nog maar 1 minuut met jou... 4 jaar geleden alweer overleed mijn allerbeste vriend! Ondanks dat Jaap er niet meer is, weet ik zeker dat hij vol trots van bovenaf meekijkt! Voorlopig doen we alles nog zoals jij het ook gedaan zou hebben ‘ouwe’..."

Jaap Buijs vertegenwoordigde sinds de jaren 60 artiesten uit Volendam. Onder hen onder meer de George Baker Selection, Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS.

Gewoon Jaap Buijs

Op televisie was Jaap veelvuldig te zien in de reallifesoap van Jan Smit, Gewoon Jan Smit. Na zijn overlijden maakte AVROTROS de speciale uitzending Gewoon Jaap Buijs, waarin herinneringen opgehaald werden aan de manager.

Speciale band

Met Jan Smit had Jaap een speciale band. De twee werkten al samen sinds Jan in 1997 als kleine jongen doorbrak met zijn Ik zing dit lied voor jou alleen. Later richtten Jan en Jaap samen het platenlabel Vosound Records op.

In 2015 overleed Jaap op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van maagkanker.

 

Meer over