Volgens lezers TrosKompas

Jan, Eva en Dionne moeten Eurovisie Songfestival presenteren

18 juni 2019 14:29 | amusement | Door Irma Tomas

© Jim Plasman
De lezers van omroepblad TrosKompas hebben via een onderzoek laten weten wie van de NPO zij graag zien als presentator van het Eurovisie Songfestival. Jan Smit, Eva Jinek en Dionne Stax komen uit de bus als favoriet. 

Van die drie namen is Jan Smit veruit het populairst. Liefst 13.6% vindt dat Jan niet mag ontbreken op het festival. Dat komt natuurlijk omdat Jan al jaren betrokken is bij het Eurovisie Songfestival als commentator en omdat hij een echt Tros-gezicht is. Eva Jinek, die net heeft laten weten dat ze wel in is voor een Songfestival-optreden, scoort 4,1%. Dionne Stax, die vorige week overstapte naar Avrotros moet het doen met een magere 2,5%. 

Chantal is ook populair 

Uit niet NPO-gezichten mocht dus eigenlijk niet gekozen worden, toch deden de lezers van TrosKompas dat wel. Chantal Janzen kreeg 5,9% van de stemmen en Martijn Krabbé 2,6%. De lezers mochten zich ook uitspreken over de Nederlandse inzending van volgend jaar. Daar kregen Davina Michelle (8,5 procent), Maan (4,6 procent) en Anouk (2,7 procent) de meeste stemmen. 

Meer over