Hij kijkt niet als kijker

Jeroen van Koningsbrugge slaat zijn eigen tv-programma's het liefst over

25 maart 2023 09:24 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Een opmerkelijke ontboezeming van Jeroen van Koningsbrugge: de komische presentator kijkt liever niet als hij zelf op televisie is.

Van Koningsbrugge verklapt zijn kijkgedrag voor de camera van RTL Boulevard ter promotie van het veertiende seizoen van Draadstaal dat hij samen met Dennis van de Ven maakt. 

Opbouw

Jeroen (49) kan zijn werk niet helemaal loslaten en dat maakt tv-kijken geen ontspannen ervaring: "Heel eerlijk gezegd kijk ik thuis mijn eigen programma's eigenlijk nooit. Meestal zie ik de opnames terug, als de eerste versie er is. Dan zit je toch niet te kijken als een kijker, maar let je meer op de opbouw: 'Oh, had dit niet iets later gemoeten? Volgens mij kunnen we er eerder uit hier'."

Alom vertegenwoordigd

Als Jeroen inderdaad wegzapt als hij zelf in beeld komt dan mist hij heel wat televisie. Naast Draadstaal op NPO 3 was hij eerder dit seizoen ook te zien op NPO 1 met zijn eigen Kamp van Koningsbrugge. Daarnaast is hij veelgevraagd bij de commerciëlen: op SBS 6 is hij teamcaptain van Ik hou van Holland terwijl hij op RTL 4 aanschuift bij DNA singers en de nieuwe, vlak voor de start uitgestelde, Marieke Elsinga personalityshow Alles is muziek. 

Meer over