Wel in hoger beroep

Johan Vlemmix moet Patricia Paay 2.000 euro betalen

16 januari 2019 12:35 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
De rechtbank in Den Bosch heeft bepaald dat Johan Vlemmix een schadevergoeding van 2.000 euro moet betalen aan Patricia Paay in de sekspoppenzaak. De ondernemer kondigde woensdag in een reactie echter direct aan in hoger beroep te gaan.

De rechter bepaalde dat het idee van de ondernemer uit Eindhoven beledigend en onnodig krenkend was jegens Paay. Daarnaast werd Vlemmix verweten dat hij opzettelijk de publiciteit zocht met het verhaal dat hij een sekspop op de markt zou brengen om er zelf beter van te worden. De schadevergoeding is bedoeld om het leed van Paay te verzachten.

Teleurgesteld

Bij monde van advocaat Murat Alaca reageerde Patricia Paay enigszins teleurgesteld op de uitkomst van de rechtszaak, maar de diva ziet zichzelf wel als morele winnaar. "We willen benadrukken dat de rechtbank heeft bevestigd dat de manier waarop Vlemmix zich heeft gedragen, niet door de beugel kan", aldus Alaca.

30.000 euro

Paay eiste aanvankelijk een schadevergoeding van 30.000 euro van Vlemmix, maar nadat de rechter te kennen gaf dat bedrag niet te willen toewijzen, verlaagde ze de eis naar 15.000 euro.

Meer over